steroizi pentru femei

Cei mai buni steroizi pentru femei

Care sunt cei mai buni steroizi pentru femei, cum se folosesc, ce efecte secundare pot avea, pot folosi femeile steroizi?

Acestea sunt intrebarile pe care majoritatea femeile ce practica fitness-ul si le-au pus cel putin o singura data.

Raspunsul la intrebarea daca femeile pot folosi steroizi, este da, pot folosi, dar nu orice fel de steroizi.

Cel mai de temut efect secundar pentru femei este virilizarea (aparitia trasaturilor masculine). Pentru evitarea acestui efect secundar este important sa se foloseasca preparate cu o androgenitate scazuta si sa se foloseasca doze terapeutice. In acest fel multe sportive reusesc sa-i foloseasca fara a se confrunta cu acest efect nedorit.

Cei mai buni steroizi pentru femei sunt:

 • Anavar
 • Clenbuterol
 • Nandrolona decanoat
 • Hormon de crestere
 • Primobolan

Aceste preparate sunt singurele ce pot fi folosite de femei, restul au efecte secundare de virilizare prea puternice.

In urma studiilor s-a ajuns la concluzia ca in cazul folosirii unei doze terapeutice, virilizarea nu este o problema.

Oxandrolon este un steroid oral ce a fost creat pentru tratarea diferitelor afectiuni ale copiilor si al femeilor. Din acest motiv el vine cu un rating androgenic:anabolic de 42:320, fiind steroidul cu cel mai mic efect androgenic. Este important ca androgenitatea unui steroid a fie scazuta pentru a nu aparea efectele de virilizare.

De ce este important sa se utilizeze steroizi cu o androgenitate scazute?

Motivul este evitarea virilizarii care are urmatoarele efecte:

 • cresterea parului
 • ingrosarea vocii
 • schimbarea structurii faciale

Cel mai folosit steroid de catre femei este Anavar (Oxandrolon), deoarece acesta contribuie la intarirea masei musculare si in acelasi timp la arderea grasimilor. Este folosit in special de sportivele de la bikini sau fitness inaintea competitiilor, contribuind in mare parte pentru forma fizica pe care o au. Teoretic are aceleasi efecte ca si Winstrol, un pic mai scazute dar cu efecte secundare mai putine.

Beneficiile utilizarii Oxandrolonului sunt:

 • schimba conditia fizica si dezvolta masa musculara
 • contribuie la procesul de ardere a grasimilor
 • creste forta si rezistenta musculara
 • este excelent in prevenirea catabolismului (distrugerea masei musculare in timpul dietei)
 • nu se aromatieaza
 • nu este la fel de toxic ca alti steroizi orali pentru ficat
 • un alt avantaj este faptul ca nu necesita administrarea pe cale injectabila, utilizarea sub forma de tablete este suficienta

Administrare Anavar (Oxandrolon):

Doza recomandata este de 10 mg/zi, pe o perioada de maxim 6-8 saptamani. Unele sportive ajungand sa foloseasca chiar si 20 mg/zi, nu se recomanda aceasta doza pentru ca pot aparea efecte secundare. Daca nu ai mai utilizat anterior acest produs, incepe cu un o doza de 5 mg si creste doza doar in momentul in care nu se mai vad progrese.

Cicluri cu Oxandrolon:

Saptamana 1-6 5 mg/zi – Incepatori

Saptamana 1-6 – 10 mg/zi – intermediari

Saptamana 1-8 – 20 mg/zi – avasati

Clenbuterol nu este un steroid ci un bronhodilatator cu efect termogenic. Datorita cresterii temperaturii corpului se accelereaza metabolismul ceea ce duce la arderea grasimilor.

Administrare Clenbuterol

Intotdeauna un ciclu cu Clenbuterol se incepe de la o doza mica si se creste treptat in functie de toleranta noasta la acest preparat. Doza cu care se incepe este de 0,2 mg ea creascand dupa cateva zile la 0,4 mg, dupa care se scade iar la 0.2 mg inainte de terminarea ciclului.

Nu se foloseste pe o perioada mai lunga de 6 saptamani.

Nandrolona Decanoat

Acest steroid injectabil este foarte popular in randul sportivelor ce doresc sa isi devolte masa musculara de calitate.

Administrare Nandrolona Decanoat (Deca durabolin)

Folosit in doze de 50-100 mg/saptamana nandrolona decanoat nu provoaca efecte secundare de virilizare. Din acest motiv a ajuns foarte popular in cercul sportivelor de fitness si culturism.

Winstrol sau Strombafort

Winstrol este considerat un alt steroid oral ce poate fi folosit de catre femei in conditii de siguranta.

Se comercializeaza sub mai multe denumiri comerciale: Winstrol, Strombafort, Stanozolol. Toate aceste denumiri contin aceeasi substanta activa: stanozolol.

Cand vine vorba de definire acesta este cel mai bun produs pe care il poate folosi o sportiva. Are capacitatea de a pastra forta musculara in timpul definirii, forta ce ar fi pierduta fara administrarea lui. In acest fel utilizatoarea reusind sa isi pastreze si masa musculara acumulata in perioada off-seazon.

Cu toate acestea utilizarea acestuia necoprespunzator poate duce la efecte secundare nedorite.

Administrare Winstrol

Doza recomandata este de 5 mg/zi timp de 6 saptamani. Nu se recomanda depasirea acestei doze. Este necesara folosirea unui hepatoprotector cum ar fi liv-52 sau silimarina. In acest fel protejam ficatul si tinem sub control nivelul colesterolului. Datorita dozei mici efecte secundare datorita virilizarii nu vor aparea.

Pentru a evita in totalitate efectele toxice asupra ficatului se poate folosi varianta injectabila. Aceasta fiind varianta cea mai sigura pentru sportive.

Doza recomandata pentru varianta injectabila este de 20 mg la 4 zile timp de 6 saptamani.

Hormonul de crestere (HGH)

Acest preparat este cel mai bine tolerat atat de barbati cat si de femei. Desi din punct de vedere tehnic nu este un steroid, acesta se foloseste pentru efectul anabolic pe care il are.

Cand se foloseste Hormon de crestere vom avea urmatoarele efecte:

 • Procent de grasime in organism mai mic
 • Un corp mai striat
 • Recuperare rapida dupa antrenamentele intense
 • Oase mai puternice
 • Un somn mai calitativ
 • Accelerarea metabolismului
 • O stare generala de sanatate mai buna
 • Tendoane mai puternice
 • Cresterea tesutului muscular de calitate
 • Energie crescuta
 • Efect anti-imbatranire (folosit in clinici pentru tratamentele anti-ageing)
 • Piele sanatoasa
 • Un aspect mai tanar

Facand o comparatie intre risc si beneficii, acesta este un produs ce merita folosit, avand multe beneficii si putine efecte secundare.

Datorita cresterii nivelul de IGF-1 in timpul utilizarii hormonului de crestere, vom beneficia si de o sinteza proteica imbunatatita.

Desi exista steroizi pentru femei ce pot fi folositi pentru cresterea masei musculare sau definire si sunt destul de siguri, folosirea lor in doze mai mari decat cele recomandate in articol ii face si pe acestia daunatori sanatatii.

Primobolan

Primobolan este un steroid anabolic unic in comparatie cu alti steroizi anabolici. Contine substanta activa metanolon si la care se ataseaza esterul acetat pentru o asimilare rapid sau esterul enantat pentru o asimilare mai lenta.

Varianta orala are atasat esterul acetat iar varianta injectabila esterul enantat. Ambele variante sunt considerare foarte sigure pentru utilizatori, nevand efecte secundare puternice.

Este considerat unul dintre cei mai siguri steroizi ce se gasesc pe piata, avand multe studii ce afirma acest lucru. In scopurile terapeutice se foloseste pentru trata obezitatea la copii si sugarii nascutii prematur.

Acest steroid este binecunoscut ca fiind preferatul lui Arnold Schwarzenegger, el folosind-ul atat in perioada de masa cat si in perioada de definire in cicluri lungi de pana la 6 luni.

Efectele sale secundare putine pe care le are permite sa fie utilizarea pe perioade lungi si in doze mari ce pot ajunge la 1000 de mg/saptamana.

Alaturi de Anavar este pe lista preferata de steroizi pentru femei, motivul fiind lipsa efectelor de virilizare la doze mici terapeutice.

Femeile prefera varianta orala din cauza administrarii mai usoare si pentru faptul ca varianta orala este mai usoara. Datorita adaugarii gruparii metil-1 este ferit de metaboliarea hepatica, in acest fel neafectand functiile hepatice.

Are trasaturi asemanatoate cu ceilalati steroizi crescand sinteza proteica si numarul celulelor rosii. O trasatura foarte importanta este cresterea dramatica a nivelul de azot ceea ce asigura evitarea unei stari catabolice (distrugerea masei musculare). Aceasta trasatura este extrem de importanta pentru femeile ce tin dieta, corpul utilizand grasimea pentru arderea grasimilor, mentinand in acelasi timp masa musculara.

Doza recomandata de Primobolan:

Folosirea Primobolanului se face in cicluri de aproximativ 6 saptamani cu o doza cuprinsa intre 25-50 mg/zi. Un ciclu des intalnit in cercul sportivelor de fitness este o doza mica de Primobolan impreuna cu Anavar. Este foarte important ca in timpul unui ciclu sa se mentina doza de Primobolan scazuta pentru evitarea virilizarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *